Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou!

puda

Svieži pudingový koláč si obľúbite hlavne pre jeho ľahkosť a famóznu chuť. Nič zdĺhavého na postupe nie je a príprava je jednoduchá.

Potrebujeme:

400 g múky
200 g masla
100 g práškového cukru
1 vajce
2 lyžice kakaa bez cukru
1 polievková lyžica kyslej smotany
1 lyžička sódy bikarbóny

Náplň:

2 balíčky vanilkového pudingu
500 ml mlieka
200 g práškového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
550 g smotany (najmenej 20% tuku)

Postup:

  1. Zmiešajte múku s pokrájaným maslom, pridajte práškový cukor, sódu bikarbónu a kakao.
  2. Potom pridajte smotanu, celé vajíčko a vymiešajte cesto, kým sa ľahko neroztiahne. Potom rozdelte na 2 rovnaké časti.
  3. Na papier na pečenie posypaný múkou rozložte cesto. Vložte jednu časť cesta na papier.
  4. Pripravte pudingový krém s kyslou smotanou a rovnomerne tento krém rozlejte na pripravené cesto.
  5. Puding pripravte klasickým spôsobom. Zahrejte väčšinu mlieka a vo zvyšku studeného mlieka rozmiešajte pudingový prášok. Zmes potom nalejte do vriaceho mlieka, pridajte cukry a varte do zhustnutia.
  6. Po úplnom vychladnutí pudingu postupne pridajte smotanu.
  7. Po rovnomernom rozotrení krému na prvú vrstvu priklopte na krém aj druhú vrstvu cesta.
  8. Vložte do predhriatej rúry a potom pečte pri teplote 150 stupňov po dobu 25-30 minút. Dajte cez noc chladiť a tuhnúť do chladničky. Dobrú chuť. Zdroj: bucatarianoastra.online

You Might Also Like