Pečené kuracie rezančeky na ázijskí spôsob v sezamovej omáčke s medom!

kurm

Toto rýchle chrumkavé kuracie mäso obalené v jemnej omáčke z medu a sójovej omáčky, posypané opraženými sezamovými semienkami si ihneď zamilujete. Najlepšie chutí spoločne s ryžou.

Potrebujeme:

Na 4 porcie

Na kuracie mäso:

500 g (4 ks) kuracie prsia
25 g strúhanky
soľ
korenie
olej

Na sezamovú omáčku:

1 lyžica sezamového oleja
2 strúčiky cesnaku
105 ml medu
80 ml svetlé sójové omáčky
120 ml kuracieho vývaru alebo vody
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice vody
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1 lyžička chilli pasty
55 ml octu
55 g trstinového cukru

Na posypanie:

2 lyžice opražených sezamových semienok

Postup:

Celkový čas prípravy: 40 min

1

Predhrejeme si rúru na 180 °C. Plech si vyložíme papierom na pečenie.

2

Kuracie mäso si nakrájame na 2,5 cm dlhé rezančeky, ktoré osolíme a okoreníme. Rezančeky obalíme v strúhanke a poukladáme na plech na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 25-30 minút.

3

V hrnci si rozohrejeme sezamový olej, pridáme k nemu prelisovaný cesnak, zázvor, čili  a pár sekúnd miešame. Prilejeme vývar/vodu, sójovú omáčku, med, ocot a cukor. Miešame pokiaľ sa nám omáčka nezačne variť.

4

V malej miske si zmiešame kukuričný škrob s 2 lyžicami vody. Akonáhle nám omáčka začne variť, prilejeme k nej vodu so škrobom. Na nízkom stupni miešame do zhustnutia a do doby než bude kuracie mäso upečené.

5

Upečené kuracie mäso dáme do misy a prelejeme sezamovou omáčkou, premiešame. Na záver posypeme sezamom. Podávame napr. s ryžou. Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like