Milionárske rezy

milionar

Potrebujeme:

CESTO:
225 g hladká múka
100 g jemný kryštálový cukor
225 g maslo

PLNKA:
175 g maslo
175 g jemný kryštálový cukor
5 PL cukrový sirup
400 g kondenzované mlieko
200 g tmavá čokoláda
OSTATNÉ SUROVINY :
tuk na vymastenie plechu

POSTUP

1
Rúru predhrejeme na 160 °C. Plech zľahka vymastíme.
2
V kuchynskom robote rýchlo spracujeme múku, cukor a maslo na hladké cesto. Cesto rovnomerne natlačíme do plechu a popicháme vidličkou. Pečieme 35 až 40 minút, až zozlatne.
3
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
4
Do menšieho hrnca dáme maslo, cukor, sirup a kondenzované mlieko. Na miernom ohni ohrievame, až sa maslo úplne rozpustí.
5
Zmes pomaly privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme, až zhustne. Potom ju nalejeme na vychladnutý korpus.
6
Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu nalejeme na karamelovú plnku, necháme stuhnúť a nakrájame na 24 štvorčekov.
Dobrú chuť.
Zdroj:časpreženy sk.

You Might Also Like