Chrenová nátierka so syrom

chrenova

Potrebujeme:

ZÁKLADNÉ SUROVINY:

6 PL strúhaný chren
150 ml smotanový syr
120 g strúhaný syr typu ementál
100 g strúhaný syr s modrou plesňou
4 strúčiky cesnak
150 ml smotana na šľahanie
2 PL sekaná petržlenová vňať

OSTATNÉ SUROVINY:

soľ, mleté čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok

Postup:

1
Mäkký smotanový syr vyšľaháme ručným šľahačom na penu. Prisypeme strúhaný ementál, rozdrobený syr s modrou plesňou a chren. Osolíme, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame.

2
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a zamiešame do chrenovo-syrovej zmesi. Pridáme aj polovicu petržlenovej vňate. Premiešame a dáme do chladničky stuhnúť.

3
Nátierku podávame s celozrnným pečivom a ozdobíme zvyšnou vňaťou
.Dobrú chuť.
Zdroj:časpreženy

You Might Also Like