Neodolateľné Parížske trubičky!

trul

Potrebujeme:

 Na cesto:

35 dkg hladkej múky
15 dkg cukru
18 dkg masla
7 dkg mletých orieškov
1 celé vajíčko
1 žĺtok, kakao- nemusí byť

Na krém:

1 hrnček mlieka
práškový cukor podľa chuti
250 g masla
čokoláda horká či mliečna kto ako chce
1 puding s čokoládovou či kakaovou chuťou

Postup:

1.Zo všetkých ingrediencií urobíme cesto a dáme na chvíľku do chladničky.
2. Začíname namotávať na trubičku. Ja to robím tak, že si urobím guličku, na ktorú pritlačím trubičku a začnem to váľať s trubičkou, ako keď robíte vanilkové rožky.
3.Cesto ktoré je na okrajoch trubičky navyše dám preč a opäť váľam. Robím to tak dlho dokiaľ nebude tá trubička tak akurát. Ani moc hrubá a ani veľmi tenká. Sem tam si pomučíme.
4.Upečieme 180 ° C / cca 10 minút.
5.Alebo možno vyvaľkať tenšiu placku tak cca 2 mm a radielkom vykrájať štvorce 4 × 6, dať na trubičku.
6.Trubičky sa dávajú dole ešte horúce!
7.Po vychladnutí plníme striekacím sáčkom krémom čokoládovým alebo akýmkoľvek iným.
8. Z mlieka a pudingu si uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Cukor si vyšľaháme s maslom do peny. Vychladnutú kašu zašľaháme do maslovej zmesi. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a ručne ju zamiešame do krému.
9.Dáme stuhnúť do chladničky a potom namáčame konce trubičiek do čokoládovej polevy. Dobrú chuť.

Autor: Gabriela Labajová

Zdroj: pidak.cz

You Might Also Like