Fantastický dezert: Veterníková torta pripravená v tortovej forme!

vetrn

 Pripravte si túto veterníkovú tortu, ktorá je oveľa lepšia ako z cukrárne. Využite tortovú formu. Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá. Navyše nepotrebujete cukrárske vrecko, stačí len natrieť do formy a naplniť krémom. Tak poďme na to.

Potrebujeme:

Na krém:

2 vajcia
120 až 150 g Kr. cukru
50 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
130 g masla
8 g vanilkového cukru

Na cesto:

120 ml mlieka
120 ml vody
150 g pšeničnej hladkej múky
4 vajcia
1/2 lyžičky. soli
1 lyžička. cukru
80 g masla


Postup:

1) Ako prvé si pripravíme krém, aby stihol vychladnúť.

2) Vajíčka rozmiešame s cukrom, kukuričným škrobom, mliekom a vanilkovým cukrom. Všetko dôkladne premiešame. Prelejeme do hrnca a dáme variť na plameň, uvaríme hustý puding.

3) Zložíme z plameňa, prelejeme do misy a prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť. Odložíme bokom a pripravíme si cesto.

4) Do hrnca s hrubším dnom nalejeme mlieko s vodou a pridáme maslo. Preložíme na plameň, prikryjeme pokrievkou a keď sa zmes začne variť, pridáme cukor, soľ a nakoniec aj múku.

5) Za stáleho miešame, kým nám nevznikne tuhé cesto, ktoré sa neodlepuje od stien. Do cesta jedno po druhom zašľaháme vajcia.

6) Cesto rozdelíme na polovicu. Pripravíme si formu, na dno uložíme papier na pečenie a natrieme prvú polovicu cesta. Pečieme v rúre na 190 stupňov asi 25 minút.

7) Rovnako upečieme aj druhú polovicu cesta a necháme vychladnúť.

8) Nakoniec vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutým maslom.

9) Na prvú polovicu cesta navrstvíme krém, priložíme druhú polovicu cesta a posypeme cukrom. Podávame vychladené. Dobrú chuť.

Video návod nájdete tu: Recetas de Esbieta

Zdroj: Recetas de Esbieta

You Might Also Like