Tekvicovo smotanové rezy s neodolateľnou chuťou!

tekv

Máte doma tekvicu? Pripravte si tieto trojvrstvové rezy. Ktorá vrstva je podľa vás najchutnejšia? Tekvicová alebo smotanová pripomínajúca cheesecake?

Potrebujeme:

Na korpus:

1 a 1/2 hrnčeka drvených sušienok (grahamových alebo svetlých, napr. Bebe)
1/4 hrnčeka rozpusteného masla

Na náplň:

900 g smotanového syra (napr. Žervé alebo Philadelphia) – náplň bude naozaj smotanová
1 a 1/2 hrnčeka cukru kryštál (môžete použiť trstinový cukor)
4 vajcia
225 g tekvicového pyré (kupovanej alebo povarenej a rozmixovanej tekvice)
2 lyžičky tekvicového korenia (zmes škorice, klinčekov, zázvoru, muškátového a nového korenia) – stačí použiť mletá škorica

Na zdobenie:

šľahačka
tekvicové korenie

Postup:

1

Dajte predhriať rúru na 150 ° C. Vyložte plech (s rozmermi asi 23 x 33 cm) papierom na pečenie vrátane vnútorných stien.

2

V mise zmiešajte nadrtené sušienky a rozpustené maslo. Túto zmes na korpus prstami natlačte na dno a steny plechu. Odložte.

3

Pripravte náplň. Pomocou mixéra na nižší výkon zmiešajte smotanový syr a cukor. Po jednom pridávajte vajcia a stále miešajte.

4

Polovicu zmesi na plnku rovnomerne rozotrite na korpusový základ.

5

Do zvyšnej polovice plnky pridajte tekvicové pyré a korenia. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Opatrne ho rozotrite na smotanovú vrstvu.

6

Pečte v predhriatej rúre 50 minút. Potom vypnite rúru a nechajte tortu pomaly vychladnúť pootvorenými dvierkami rúry, asi 1 hodinu.

7

Pred krájaním nechajte schladiť a stuhnúť v chladničke aspoň počas 3 hodín.

8

Podávajte s porciou ušľahanej šľahačky a posypanej škoricou alebo iným korením.

Dobrú chuť.

Zdroj: roxanashomebaking.com

You Might Also Like