Nepečený čokoládový cheesecake so štyrmi rôznymi vrstvami krému! Vychutnajte si jedinečný ombre efekt!

ombre

Lahodný cheesecake milujeme vo všetkých jeho podobách. Tento zákusok pôsobí vznešene a aj obyčajné popoludnie pozdvihne na malú slávnosť.
Vyskúšajte jeho čokoládovou podobu v špeciálnej úprave – so štyrmi rôznymi vrstvami krému. Mňam!

Potrebujeme:

24 kúskov plnených čokoládových sušienok
57 g masla
230 g krémového syra, nátierkového masla alebo mascarpone
150 g kryštálového cukru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 a 1/2 čajovej lyžičky želatínového prášku
960 ml smotany – štyri balenia
350 g horkej čokolády

Postup:

1.Keksíky vložte do mikroténového vrecka a rozbite ich na omrvinky valčekom na cesto, alebo ich zmixujte v mixéri. Prilejte k nim rozpustené maslo a premiešajte.
2.Hotové cesto rovnomerne natlačte prstami alebo opačnou stranou lyžice na dno tortovej formy s priemerom 23 cm. Zakryte ho a chlaďte v chladničke minimálne 4 hodiny.
3.Vo veľkej mise zmiešajte krémový syr, cukor a vanilkový extrakt.
4.Šľahačku zohrejte a potom k nej primiešajte želatínu. Nechajte minútu odpočívať.
5.Potom smotanu primiešajte ku krémovému syre.
6. Medzitým roztavte čokoládu.
7.Smotanovo syrovú zmes rýchlo rozdeľte na štyri časti.
8. Do prvej primiešajte jednu polievkovú lyžicu roztopenej čokolády, do druhej tri polievkové lyžice a do tretej zvyšok. Posledné štvrtú časť nechajte bez čokolády. Všetky štyri krémy by sa mali líšiť farbou.
9.Najskôr na cesto nalejte biely krém a keď sa rovnomerne rozleje po ceste, do jeho stredu vylejte o niečo tmavšie krém. Takto postupujte kým nespotrebujete všetok krém. Aby sa vám to podarilo čo najlepšie, bieleho krému by malo byť najviac – približne 3 hrnčeky a najtmavších najmenej, približne jeden hrnček (240 ml).Medzi jednotlivým nalievaním vrstiev počkajte vždy 30 sekúnd. Ak by želatína medzitým trochu stuhla a krém by sa nelial, trochu ho zohrejte.
Hotový cheesecake prikryte a vložte na noc alebo aspoň na štyri hodiny do chladničky. Podávajte s čerstvým ovocím.

Dobrú chuť!

Zdroj: youtube

You Might Also Like