Pomarančové tiramisu

pomaranc

 

 

Potrebujeme:

ZÁKLADNÉ SUROVINY :

6 ks pomaranč
1 PL kakao
40 ml mandľový likér
12 ks dlhé piškóty
200 g Mascarpone
2 PL vanilkový sirup
100 ml smotana na šľahanie

OSTATNÉ SUROVINY :

kakaový prášok, mäta

POSTUP

1
Jeden pomaranč umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a škrabkou z kôry odrežeme tenké hoblinky. Ostatné pomaranče ošúpeme a vyrežeme z dužiny filety.

2
Šťavu zo zvyšku dužiny vytlačíme a zmiešame s kakaom. Pomarančové filety zmiešame s likérom a pomarančovými hoblinkami a zmes rozdelíme do 4 pohárov.

3
Piškóty nasekáme na väčšie kúsky, ktoré po jednom namočíme do pomarančovo-kakaovej šťavy a uložíme na pomaranče.

4
Mascarpone zmiešame so sirupom a s vyšľahanou šľahačkou. Piškóty zakryjeme vrstvou krému a dáme na 30 minút do chladničky.

5
Posypeme kakaom, ozdobíme mätou a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Zdroj:časpreženysk.

You Might Also Like