Hrnčeková piškótová torta, bude pekne vysoká a veľmi jemná!

tot

 Naháňa Vás na sladké, ale doma toho veľa na prípravu Vášho obľúbeného dezertu nemáte? Nezúfajte! Dnes si totiž spoločne prichystáme výbornú tortu, na ktorú budete potrebovať len ingrediencie, ktoré iste máte doma aj v túto chvíľu. Na meranie zložiek použijeme hrnček  o objeme 2,5 dl.

Potrebujeme:

1 hrnček polohrubej múky
6 ks vajec
1/2 šálky cukru
štipku soli
1 lyžičku citrónovej šťavy
2 čajové lyžičky prášku do pečiva

Postup:

1) Oddelíme bielka od žĺtok z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zároveň si vymiešame žĺtky s cukrom a pridáme zvyšok surovín až na bielkový sneh.
2) Všetko dôkladne premiešame a až potom pridávame postupne sneh.
3) Pripravíme si tortovú formu. Tú si vymastíme maslom a posypeme múkou. Zmes potom  rovnomerne rozotrieme na formu.
4) Pečieme pri 180 stupňoch približne 30 minút. Nakoniec môžeme prizdobiť práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Zdroj: bidista.com

You Might Also Like