Bez cukru, bez múky a hlavne za 10 minút pripravený NEPEČENÝ cheesecake s malinami

70049829-50a61624df7e65-full

Budeme potrebovať:

1 bal. – bezlepkové sušienky
30 g – maslo
1 lyžica – kokosový olej
250 g – mascarpone
250 g – jemný tvaroh
med alebo sladidlo podľa chuti
250 g – maliny
1/2 bal. – želatína v prášku

Postup:

1.

Sušienky rozmixujeme tyčovým mixérom na prášok, pridáme rozpustené maslo a rozpustený kokosový olej.

2.

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Na tieto suroviny je ideálna veľkosť formy 15 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a na to navrstvíme sušienkovú hmotu. Lyžicou uhladíme a navrstvíme vymiešané mascarpone s tvarohom (osladíme sladidlom, ale pokojne môžete použiť aj med alebo cukor, ako chcete). Použite kvalitné mascarpone, ktoré je tuhé, nie jeho napodobeniny, ktoré sa ešte aj hýbu v kelímku. Kvalitné mascarpone je husté a lyžicou sa horšie vyberá z obalu.

3.

Na túto mascarpone hmotu navrstvíme malinovú hmotu – maliny tyčovým mixérom vymixujeme na dreň, pridáme polovicu želatíny a jemne dreň v mikrovlnke ohrejeme. Nalejeme na mascarpone hmotu a dáme do chladničky stuhnúť.

Zdroj: NejRecept.cz

You Might Also Like