Zrkadlová glazúra na torty a múčniky

glaz

Potrebujeme:

– 12 gramov želatíny;
– 150 g cukru;
– 75 gramov vody;
– 150 g bielej čokolády;
– 150 g kukuričného sirupu alebo glukózového sirupu
– 100 g kondenzovaného mlieka;(sladeného)
– Potravinové farbivá

Príprava:

Namočte želatínu s vodou podľa návodu a necháme napučať. V hrnci zmiešame vodu, cukor a sirup, dáme na mierny oheň ohriať, kým sa cukor nerozpustí, pridáme želatínu a dobre premiešajte.

 Roztavíme čokoládu vo vodnom kúpeli, pridáme kondenzované mlieko a opatrne lejeme tenký pramienok do varenej zmesi sirupu a želatíny. Pridáme požadované farbivo.

Snažíme sa glazúru rozmixovať ponorným mixérom . V správne pripravenej glazúre možno vidieť odraz – čím  tmavšia je glazúra, tým väčší je zrkadlový efekt.

Ak sa vám bude zdať, že glazúra má hrudky môžete glazúru prepasírovať cez husté sitko.

Najčastejšie sa glazúra používa na povrch múčnikov, alebo na torty, pretože si vyžaduje glazúra určitý čas na zachladenie dáme poliatý korpus do chladu stuhnúť, hladké a rovnomerné rozloženie glazúry dosiahneme postupným nalievaním po celom povrchu cukrárskeho výrobku.

Zdroj: domohozyajka.com

 

You Might Also Like