Kokosové gule v čokoláde

10806251_162f4c8935ee65_full

suroviny

3 ks biela
180 g práškový cukor
220 g kokos

krém:

100 g maslo
150 g nutela alebo iná lieskovoorieškový krém
2 lyžice mleté orechy
1 panák rum

glazúra:

100 g horká čokoláda
100 g maslo
1 ks tortová oblátka

postup prípravy

 
  1. Na plech rozmiestnime 220 g kokosu a dáme do rúry sušiť pri teplote 50 stupňov do svetlo hneda. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny a na záver primiešame vareškou vychladnutý kokos.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie vrstvíme pomocou dvch lyžičiek kôpky – snažíme sa vytvarovať guličku a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 10 – 15 minút.
  4. Maslo vymiešame do peny, pridáme nutelu, oriešky a rum. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  5. Z tortovej oplátky vykrojíme kolieska, cukrárskym sáčkom nanesieme krém, položíme kokosovú guličku a odložíme do chladničky. Vychladnuté namáčame do rozpustenej čokolády, do ktorej sme pridali maslo a necháme na mriežke stuhnúť.

Zdroj:  Coolinarika

You Might Also Like