Ľahký koláč s jahodami

to

Veľmi jednoduchý jahodový koláč, ktorý pripravíte veľmi rýchlo. Klasický vanilkový krém je v kombinácii s jahodami neuveriteľne chutný.

Potrebujeme:

cesto:

2 ks vajcia
125 g Kr. cukor
4 lyžice teplá voda
125 g polohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva

krém:

800 ml mlieka
2 bal.vanilkový puding
2 bal.vanilkový cukor
2 lyžice hladká múka
125 g maslo
podľa chuti práškový cukor
jahody
práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Pripravíme si formu s veľkosťou 19 x 29 cm, dno vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme tukom a vysypeme múkou a rúru predhrejte na 180 stupňov.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom do tuhej peny, pridáme olej, vodu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto navrstvíme na plech a pečieme do zlata. Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
  3. Z mlieka, cukru, vanilkového pudingového prášku a hladkej múky uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém, ktorý natrieme na jeden plát cesta.
  4. Do krému vtlačíme jahody (na boky ukladáme na polovicu prekrojené jahody) a vrch pekne krémom uhladíme. Položíme druhý plát cesta a vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj:  tortekolaci com

You Might Also Like