Šamrole ako z cukrárne s dvojitým krémom

39948133_91f57977a60f65_full

Potrebujeme:

1 bal.Lístkové cesto

Žĺtkový krém:

4 ks žĺtky
100 g cukor
25 g kukuričný škrob
25 g hladká múka
1 bal.Vanilkový cukor
500 ml mlieka
250 g mascarpone

Bielková pena:

4 ks bielky
200 g Kr. cukor
rumová esencia
práškový cukor na posypanie

Postup prípravy:

 
  1. Na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme lístkové cesto na tenký plát, z ktorého nakrájame asi 2 cm prúžky dlhé cca 20 cm.
  2. Pripravíme si ruličky na rúrky, ktoré jemne potrieme maslom a obtočíme cesto. Namotané ruličky uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov.
  3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme 25 g kukuričného škrobu a dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Potom pridáme múku a vanilku a znovu vyšľaháme dohladka.
  4. 500 ml mlieka ohrejeme a pomaly prilejeme žĺtkovou hmotu. Uvaríme na miernom ohni za stáleho miešania hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame, pridáme trochu žloutkovej hmoty a premiešame. Potom mascarpone hmotu pridáme do žĺtkovej a premiešame. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme z jednej časti (len do polovice) týmto krémom.
  5. Do druhej časti ruličky budeme plniť bielkovou hmotu – bielky vyšľaháme do tuhého snehu spolu s práškovým cukrom a esencií a preložíme do vodnom kúpeli a šľaháme. Odstránime z tepla hustú penu a ešte krátko šľaháme. Necháme vychladnúť a môžeme plniť.
  6. Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like