Vynikajúci kokosový cheesecake s čokoládovou penou

kok

Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou penou na vrchu. Osviežujúci vďaka citrónovej šťave, ktorá sa pridáva do kokosovej plnky.

Potrebujeme:

250 g okrúhle piškóty alebo sušienky
120 g maslo
2 lyžice kr. cukor
500 g tvaroh
400 g biely grécky jogurt
3/4 pohára kokos
3/4 pohára práškový cukor
4 ks vajcia
1 bal.vanilkový puding

1 ks citrón – šťava

Čokoládová pena:

200 g horká čokoláda
2 lyžice kakao
3 lyžice práškový cukor
500 ml smotana na šľahanie
2 lyžičky želatína

Postup:

  1. Sušienky alebo piškóty pomocou mixéra rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a cukor. Premiešame a navrstvíme na dno okrúhlej formy na pečenie. Odložíme do chladničky a pripravíme si kokosovú a čokoládovú vrstvu.
  2. Tvaroh vymiešame s jogurtom a cukrom, pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme pudingový prášok, kokos, šťavu z jedného citróna a navrstvíme na cesto. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 165 stupňov cca 60-70 minút (ak sa stred trochu trasie, nevadí – stuhne). Vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Tmavú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme cukor a kakao. Vymiešame do hladka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme napučanú želatínu (pripravíme podľa návodu na obale). Keď čokoláda vychladla vareškou ju primiešame k šľahačke a navrstvíme na kokosovú hmotu. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Zdroj:  mimankitchen

You Might Also Like