Mramorová kuracia roláda

šum

Chcete pripraviť na Silvestra niečo originálne a prudko jedlé? Vynikajúca domáca kuracia roláda, ktorú ak nakrájate na tenké plátky, viete podávať aj ako základ na chlebíky alebo jednohubky. Jemná cesnaková chuť a ak pridáte bylinky tak rozvonia počas pečenia celý byt. Postačí vám obyčajná hranatá forma alebo forma srnčieho chrbta a môžete sa pustiť do prípravy. Predídete tak dlhým radom v predajniach mäsa a pripravíte si chutnú domácu kuraciu “šunku”. Určite vyskúšajte 🙂

Potrebujeme:

700 g kuracie prsia
30 g želatína
1 PL mletá červená paprika
4 strúčiky cesnaku
soľ a korenie
bylinky podľa chuti

Postup:

  1. Kuracie prsia očistíme, umyjeme a papierovým obrúskom dobre vysušíme.
  2. Každý plátok nakrájame na menšie kúsky, ktoré dáme do misky, pridáme prelisovaný cesnak, papriku, korenie, soľ a bylinky, ktoré vám najviac chutia.
  3. Pridáme práškovú želatínu a všetko spolu dobre premiešame.
  4. Takto pripravenú masu natlačíme do formy (poriadne pritlačte, aby ste nemali žiadnu vzduchovú bublinu).
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 50 minút.
  6. Po upečení vyberieme roládu z rúry, necháme vychladnúť vo forme a zalejeme ju mliekom. Necháme v chladničke odpočívať 5-7 hodín, prípadne celú noc.
  7. Potom ju vyberieme z formy a krájame ostrým nožom. Dobrú chuť!

Zdroj:  VK

You Might Also Like