Trojfarebná krémová kocka. Tento dezert musíte ochutnať!

3dez

Lahodná chuť tohto dezertu sa naozaj nedá slovami opísať. Príprava nie je vôbec zložitá a preto bude najlepšie, keď si ho pripravíte a ochutnáte.

Potrebujeme:

3 vajcia
3 PL cukru
3 PL mlieka
1 lyžica oleja
3 PL múky
1 PL prášku do pečiva
3 PL kakaa
3 PL pražených lieskových orieškov (alebo mletých vlašských orechov)
150 ml kakaového mlieka na poliatie sušienok

Na krém:

1 l mlieka
100 g cukru
3 vanilkové pudingy
300 ml smotany
5 PL tradičného salka
5 PL karamelového salka

Na ozdobu:

200 ml smotany

Postup:

Ako prvý si pripravíme krém. V malej miske zmiešame pudingový prášok s cukrom a trochou mlieka. Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Potom primiešame pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý krém (aby nám nevznikli hrudky, môžeme použiť elektrický šľahač). Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do samostatnej misky rozbijeme vajce, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a znovu vyšľaháme . Teraz zašľaháme múku, kakao a orechy. Plech alebo formu si vymastíme a vysypeme múkou. Rovnomerne nalejeme pripravené cesto, ktoré následne upečieme. Ešte teplé ho polejeme pripraveným kakaovým mliekom.

Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým šľahačom a rozdelíme na dve časti. Jednu časť zmiešame s karamelovým salkom a druhú časť s klasickým salkom.


Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku. Tú tiež rozdelíme na dve časti a primiešame do obidvoch vzniknutých krémov (samostatne).

Ako prvý navrstvíme na upečené cesto krém s tradičným salkom a uhladíme. Na ten navrstvíme karamelový krém, ktorý tiež uhladíme. Posledná vrstva bude šľahačka, ktorú si vyšľaháme z druhej smotany. Rozotrieme a dáme vychladiť minimálne na 2 hodiny.

Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, mandľami alebo orechy a dezert je pripravený.  Dobrú chuť!

VIDEO NÁVOD: 

Zdroj: youtube

 

You Might Also Like