Restované kuracie prsia s parmezánovou strúhankou a cuketou za pol hodiny

kko

Potrebujeme:

2 kuracie prsia, nakrájané pozdĺžne na polovice
8 lyžíc masla
½ hrnčeka strúhanky
½ hrnčeka + 1 lyžice strúhaného parmezánu
¼ hrnčeka hladkej múky
2 stredné cukety, nakrájané
2 strúčiky cesnaku, nadrtené

postup

1

Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla. Medzitým rozohrejte 4 lyžice masla v tanieri. V miske zmiešajte strúhanku, parmezán a múku. Kuracie prsia potom najskôr namočte v masle a potom v strúhankovej zmesi.

2

Obalené kuracie vložte do rozohriateho masla a 3 až 4 minúty restujeme z každej strany alebo kým nebude prepečené. Orestované kuracie odkladajte bokom na tanier.

3

Rozpustite na panvici zvyšné maslo a pridajte cesnak, ktorý restujte približne minútu.

4

Prisypte nakrájanú cuketu a restujte domäkka. Osoľte, okoreňte a prisypte lyžicu parmezánu.

5

Kurča vložte späť do panvice k cukete a nechajte ho prehriať.

6

Potom ihneď podávajte.

Originálna verzia klasického trojobalu. Tentoraz bez vajec, ale za to s maslom a parmezánom  Ako odľahčenou prílohu pridajte restovanú cuketu a máte rýchly, vyvážený a vynikajúci obed.

crispyparmesangarlicchickenwithzucchini
zdroj: therecipecritic.com

You Might Also Like