Kura na masle s klasickou zemiakovou kašou

79346030-018ba4756fe065-full

Budeme potrebovať:
 2 ks chladené kuracie štvrťky, 100 g masla, korenie na kura, voda na podlievanie. Na prílohu budeme potrebovať: 700 g zemiaky, 2 lyžičky soľ, 100 ml smotana 12%, 200 ml mlieka, 50 g masla.

Postup:
Kura okoreníme a vložíme do pekáča, pridáme polovicu uvedeného množstva masla, podlejeme trochou vody a priklopené dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 st. Pečieme cca 50 minút a potom poklop zoberieme a necháme dopiecť do zlata. Pridáme zvyšok masla a rúru vypneme. Počas pečenia dolievame vodu podľa potreby a kura polievame výpekom. Vody nedávajte príliš veľa, veď predsa chceme maslový a nie vodový výpek. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Pridáme maslo a klasicky ich pretlačíme na zemiakovú kašu. Po častiach pridávame horúcu smotanu s mliekom a ručným mixérom vyšľaháme dohladka. Mlieko a smotanu pridávame pomaly, podľa toho ako hustú kašu máte radi. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept.cz

You Might Also Like