Cuketa v slanine so syrom

cuk

 Cuketa v slanine, s cesnakom a syrom , je skutočnou extravaganciou chutí. Toto občerstvenie sa môže podávať teplé aj studené. Bude sa hodiť nielen na každodenné menu, ale aj na slávnostné dni.

Táto zelenina v kombinácii s ďalšími surovinami získava novú živú chuť.Toto jedlo je veľmi voňavé a šťavnaté.

Potrebujeme:

Tekvica 1-2 kusy.
slanina 200 g
cesnak 3-4 ks.
Tvrdý syr80-100 g
hlad. múka 50-70 g
slnečnicový olej 75 gramov
soľ podľa chuti
čierne korenie mleté podľa chuti

Postup:

  1. Umyjeme a nakrájame cuketu na pásiky. Potom ich obalíme v múke, posypeme soľou a korením. Zamiešame.
  2. Usmažíme na panvici v rastlinnom oleji, až do zlata.
  3. Opraženú cukynu dáme do misy a posypeme nasekaným cesnakom ( posypeme asi 3/4 cesnaku, necháme ešte na záverečné posypanie).
  4. Syr  tiež nakrájame na maléobdĺžniky. 10- 15 g. nechajte naposypanie pred pečením.
  5. Vezmite 2 kusy cukety, medzi ne položte syr a zabaľte pásom slaniny.
  6. Takýmto spôsobom obalíme aj zvyšné cukety. Takto pripravené umiestnite na pekáč, ktorý je namastený rastlinným olejom. Posypeme zvyšným cesnakom a strúhaným syrom.
  7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 25-30 minút.
    zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like