Šalát s kalerábom a vlašskými orechami

kaler

Veľký letný šalát na malú ľahkú večeru alebo prílohu k mäsu na grile.Kaleráb – silný antioxidant “veľmi bohatý na kyselinu askorbovú, táto zelenina je jedným z najsilnejších prírodných antioxidantov, ktoré pomáhajú zbaviť sa škodlivých radikálov z tela a posilnenie imunitného systému .. kaleráb je extrémne bohatý na vitamíny a vlákniny.

 

 

Potrebujeme:

približne 1 kg kalerábu
6-8 zeler s listami
150 g vyprážané orechov
4 kusy cibuľka alebo šalotka
4 veľké strúčky pretlačeného cesnaku
1 polievková lyžica petržlen
podľa chuti soľ a korenie
1 lyžica olivového oleja
šťava z polovice citróna, alebo podľa chuti
150 g hustý grécky jogurt alebo kysloá smotana
100 ml majonéza

Postup:

Orechy pečieme asi 10 minút v rúre pri teplote 150 ° C,
Môžeme ich nasekať na jemno.
Petržlen umyjeme a jemnejšie nastrúhame.
Zelerové stonky, umyjeme a narežeme na menšie kúsky.
Kaleráb očistíme, umyjeme a režeme na malé kocky.
V menšej miske spojíme, korenie , olivový olej , citrónovú šťavu, tučný jogurt alebo kyslú smotanou s majonézou.
Cesnak pretlačíme alebo jemne nakrájame, cibuľu vyčistíme a jemne nasekáme, môžeme dať aj šalotku.

Do veľkej misky dáme kaleráb, zeler, petržlen,cibuľku, cesnak a jemne nasekané vlašské orechy opekané, zmes s majonézou primiešame k zelenine.

Necháme v chladničke vychladnúť a môžeme podávať ako ľahký obed alebo ku grilovanému mäsu.
Môžeme podávať za studena, a je  celkom dobrý aj izbovej teploty.

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like