Pudingové osie hniezda s hrozienkami

oss

U priateľky na káve som ochutnala tieto koláčiky, nemohla som ich prestať jesť. Vyskúšajte si ich aj vy, sú prudko jedlé!

Potrebujeme:

cesto:

500 g hladká múka
1 kocka droždia
75 g Kr. cukor
štipka soľ
cca 200 ml teplé mlieko

Plnka:

1 bal.vanilkový puding
3 lyžice kr. cukor
hrsť hrozienka
500 ml mlieka

Na potretie:

100 ml voda
2 bal.vanilkový cukor

Postup:

  1. Uvaríme hustý puding v mlieku, do ktorého sme pridali cukor. Odstavíme a pridáme hrozienka. Odložíme bokom, nech puding vychladne a pripravíme cesto.
  2. Trochu mlieka ohrejeme, pridáme lyžičku cukru, pridáme droždie a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť rozvaľkáme, potrieme vanilkovým pudingom s hrozienkami a zrolujeme.
  4. Ostrým nožom nakrájame kúsky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlata.
  5. Po upečení vrch potrieme vodou, v ktorej sme rozpustili cukor.

Zdroj:  coolinarika com

You Might Also Like