Slaninkové pagáčiky starých mám.

slanin

Potrebujeme:


600 gr.polohrubá múka
30 gr.čerstvého droždia
200 ml. jogurtu
100 ml. čerstvé mlieko
2 vajcia
1 lyžička cukru
1 čajová lyžička soli
300 gr. slaniny
1 čajová lyžička cesnakový prášok
ak je to potrebné,olej
na ozdobu sezamové semienka, rasca

Postup:

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžičku múky,

premiešame a necháme nakysnúť. Do  nádoby nasypeme polovicu múky,

soľ, jogurt izbovej teploty, vajcia,pridáme droždie a premiešame.

Postupne  pridáme  zostávajúce množstvo múky a hnetieme cesto .

Cesto potrieme olejom, zakryjeme a necháme 30 minút odpočívať.

Prerastenú slaninu trochu opražíme, pridáme cesnakový prášok a premiešame.

Cesto povaľkáme na hrúbku cca 1 cm a pridáme slaninu po celom ceste.

Potom cesto zrolujeme .

Cesto preložíme ako knižku.Potom cesto znova rozvaľkáme, a znovu zložíme,

prikryjeme fóliou a nechá sa 10 minút.

Potom cesto rozvaľkáme na 1,5 cm a potom vykrajujeme okrúhlym pohárom pagáčiky.

Môžeme zdobiť rascou, sezamovými semienkami. Dáme piecť na papier na pečenie.

Pečieme do ružova.

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like