Piškótový dezert s višňami

saa

Vyskúšajte túto višňovú pochúťku ktorá očarí vaše zmysli. Určite to stojí za tú námahu. Vynikajúca je hlavne v letnom období. Osvieži a zaženie hlad na sladké!

Potrebujeme:

Cesto: 

6 ks vajec
6 lyžíc cukru
4-5 lyžice múky
2 lyžice kakaového prášku
0,5 balíčka prášku do pečiva
štipka soli

krém:

500 g mascarpone
1 ks vanilkový puding
5,5 dl mlieka
7 lyžíc práškového cukru
30 ml rumu
4 dl smotany na šľahanie

Ešte budeme potrebovať:

400 g zaváraných višní
1 lyžička škorice
2 lyžice rumu

Čokoládová poleva:

150 g čokolády na varenie
3,5 dl mlieka
2 lyžice rumu
2 lyžice cukru

Postup:

  1. Cesto na korpus: žĺtky oddelíme od bielkov, vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Ušľahaný sneh pridáme k žĺtkovej zmesi a opatrne zamiešame už len lyžicou, nie mixérom. Hotové cesto vylejeme na papierom vystlaný plech s rozmermi 25 x 35 cm. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vložíme plech s cestom a teplotu znížime na 150 stupňov. Upečieme.
  2. Krém: Vanilkový puding vysypeme do 2 dl mlieka, pridáme cukor, zmiešame. Zvyšné mlieko (3,5 dl) privedieme k varu, uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme mascarpone, rum a vyšľahanú šľahačku.
  3. Višne odkôstkujeme, posypeme škoricou a polejeme rumom. Necháme chvíľu odležať. Šťavu odložíme bokom.
  4. Vychladnutý korpus narežeme na kocky s veľkosťou asi 2 x 2 cm.
  5. Čokoládová poleva: Do mlieka dáme na kocky nalámanú čokoládu na varenie, rum a cukor. Mlieko privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme mierne vychladnúť.
  6. Pripravíme si misu, najlepšie sklenenú, aby bolo pekne vidieť vrstvenie. Na dno misy dáme krém, na krém dáme kocky korpusu, tie posypeme višňami, polejeme šťavou z višní a čokoládovou polevou. Postup opakujeme dva alebo tri krát podľa veľkosti misy. Na vrchu má byť krém, ktorý ešte polejeme čokoládovou polevou.
  7. Dáme do chladničky poriadne vychladiť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty. hu

You Might Also Like