Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom obale – veľmi jemné a aromatické!

retet

Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom obale sú vynikajúce, krehké a chutné. Ich príprava je rýchla a jednoduchá. Môžete ich podávať na večeru!

Potrebujeme:

1 kg kuracích rezňov
3 vajcia
4 lyžice fermentovanej smotany
7 lyžíc múky
3 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
olej  na vyprážanie

Postup:

1.Pripravte zmes: rozklepnite vajcia do vhodnej misy. Pridajte kyslú smotanu, múku, cesnak prelisovaný lisom na cesnak, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Zmiešajte dohladka. Zmes by mala byť dostatočne hustá, aby z rezňov rýchlo nestekala.


2.Opláchnite kuracie rezne a vložte ich do sitka, aby z nich odtiekla všetka voda.

3.Vložte ich do misy a trochu ich osoľte.

4. Potom každý rezeň namočte do pripravenej zmesi a položte na panvicu s rozpáleným olejom.


5.Osmažte z jednej strany dozlatista. Potom ich otočte na druhú stranu, prikryte pokrievkou a smažte ďalšie 3 minúty.

Dobrú chuť.

Zdroj: retete-usoare.eu

You Might Also Like