Výnimočne chutné kuracie prsia zabalené v lístkovom ceste plnené syrom a cesnakom.

menu

Potrebujeme:

6 kuracích pŕs
1 mrazený špenát
2 lyžice kyslej smotany
3 balíčky lístkového cesta
6 plátkov syra
4 strúčiky cesnaku
lyžica masla
soľ
korenie
muškátový oriešok
1 vajce

Piers-w-cieście-francuskim1-735x580

POSTUP

Na masle opražíme rozmrazení špenát. Smažíme tak dlho, kým nezmizne všetka voda.Pretlačíme doň cesnak, pridáme štipku muškátového orieška, soľ a korenie. Pridáme smotanu.

Každé prso narežeme tak, aby vznikla kapsa. Naplníme každé vrecko špenátovou plnkou. Navrch plnky pridáme syr. Prsia osolíme.
Každé cesto rozdelíme na dve časti. Z každej časti vytvoríme obal pre jednotlivé prsia. Narežeme do prúžkov okraje každého jednotlivého kusu cesta. Vidíte na fotografii. Neprerežte celú časť. Spodok cesta necháme v celku. Prúžky prispôsobte veľkosti kuracieho prsia.

Piers-w-cieście-francuskim2-768x448

Teraz ste takmer vo finále. Každé prso zabaľte do pripraveného lístkového kabátiku a zafixujte spojením prúžkov. Umiestnite takto pripravená prsia na plech, ktorý ste si vyložili papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom a zapekajte na 200 stupňov, zhruba 15-20 minút ..

Piers-w-cieście-francuskim3-768x394

Zdroj: przyslijprzepis. pl

 

You Might Also Like