Neskutočne lahodný francúzsky krémeš!

main

Už názov tohto dezertu hovorí sám za seba francúzky krémeš, potešte svoje chuťové poháriky.

Potrebujeme:

Lístkové cesto 500g
Voda 1000 ml
Zlatý klas 3ks
Kryštálový cukor 200 g
Vanilkový cukor 3 ks
Bielka 5ks
Šľahačka v prášku 3ks
Čokoládová poleva

1.Lístkové cesto  rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na tenko, prenesieme na opačnú stranu plechu, husto popicháme vidličkou a upečieme do zlata. Asi 2-3 cm cesta necháme vysieť po krajoch, lebo cesto sa stiahne.
2. Po upečení obe cestá orežeme, aby sme mali 2 rovnaké pláty. Jeden plát polejeme čokoládovou polevou a druhý  položíme do hlbokého plechu, na ktorom sme piekli.
3.Po stuhnutí polevy narežeme plát na rovnaké štvorce 5-6cm.
4.Pripravíme si plnku: z vody, pudingu, kryšt. cukru a vanilk. cukru uvaríme hustý puding a ešte do horúceho vmiešame zľahka do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Nesmú ostať obláčiky snehu.
5.Na spodný plát nalejeme horúcu plnku, po vychladení navrstvíme šľahačku a poukladáme čokoládové štvorce.
6.Na druhý deň opatrne narežeme a podávame.

Je naozaj vynikajúci, dobrú chuť!

Zdroj: zenysro.cz

You Might Also Like