Kokosové ježe v bielej poleve plnené džemom!

jež

Potrebujeme:

5 ks vajce
225 krupicový cukor
štipka soli
1 kl vanilkový extrakt
200 g kukuričný alebo zemiakový škrob
1,5 kl kypriaci prášok do pečiva
15 g rozpustené maslo

Na polevu: 

200 g biela čokoláda
180 g smotana na šľahanie

Ostatné:

1 pohár džem na natretie
250 g kokos na obaľovanie

Postup:

1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a soľou do peny. Pridáme vanilkový extrakt, preosiaty škrob a kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec primiešame rozpustené maslo a vyšľaháme hladké cesto. Nalejeme ho do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút.
2. Upečený korpus necháme vychladnúť, zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky. Na druhý deň korpus rozkrojíme na dva pláty, ktoré zlepíme džemom a tak nakrájame na malé kúsky, ktoré budeme obaľovať.
3. Bielu čokoládu rozlámeme, prelejeme horúcou smotanou a necháme chvíľu odstáť. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu, do ktorej máčame kúsky korpusu a obaľujeme ich v kokose. Ježe necháme stuhnúť na potravinárskej fólii a môžeme ich ozdobiť orieškami. Dobrú chuť.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

You Might Also Like