Zasnežená šarlota

šalo

Trochu pracnejší ale, o to krajší a chutnejší zákusok. Pridaním lahodnej šľahačky koláčik pekne zjemní.

Potrebujeme:

cesto:

3 ks vajcia
4 lyžice kr. cukor
4 lyžice polohrubá múka
štipka soľ
2 lyžičky vanilková esencia

krém:

7 ks vajcia
5 plátkov želatína
4 lyžice hladká múka
1 l mlieko
16 lyžíc kr. cukor
2 lyžice kakao
1/2 l smotana na šľahanie

vrch:

300 ml smotana na šľahanie(voliteľné)

Postup:

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, štipkou soli a vanilkou do peny, pridáme múku a nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30, ktorý sme dôkladne vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 15 minút.
  3. Žĺtky vymiešame so 4 lyžicami cukru, pridáme 4 lyžice hladkej múky.
  4. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
  5. Do mlieka pridáme žĺtkovú hmotu a varíme do zhustnutia. Hustú kašu necháme vychladnúť. Bielky vyšľaháme s 8 lyžicami cukru do tuhého snehu.
  6. Smotanu vyšľaháme so 4 lyžicami cukru do tuhej šľahačky. Sneh zmiešame so šľahačkou a jemne ho vmiešame i s napučanou želatínou do žĺtkovej hmoty.
  7. Krém rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme kakao a premiešame. Odložíme na 15 minút do chladničky. Po 15 minútach jemne premiešame a navrstvíme na upečené cesto tak že biely a tmavý krém striedame. Lyžicou urobíme mramorový vzor.
  8. Na vrch vyšľaháme šľahačku. Dobrú chuť!

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like