Pečené zemiaky v slaninovom župane

ze

Pečené zemiaky obalené slaninou v smotanovej omáčke. Výborná chuť, vhodné aj ako príloha k hlavnému jedlu. Môžeme podávať aj ako ľahkú rýchlu večeru.

Potrebujeme:

Základné suroviny:

8 ks stredne veľkých zemiakov
16-20 plátkou slaniny

omáčka:

2 šálky masla
1 lyžica hladkej múky
1/4 l vývaru
100 g kyslej smotany
1 lyžička soli
štipka čierneho korenia
1/2 ks citróna

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a so šupkou uvaríme do polomeka vo vode so štipkou soli. Po uvarení ošúpeme. Zabalíme každý zemiak do dvoch plátku slaniny, položíme ich na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 ° C počas 10 minút.
  2. Kým sa zemiaky pečú, pripravíme si omáčku. V hrnci rozpálime maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme studeným vývarom a dáme variť.
  3. Odstránime z tepla, pridáme smotanu, soľ, korenie, citrónovú šťavu, zamiešame. Vylejeme omáčku na zemiaky a dáme znovu piecť do rúre na ďalších 10-15 minút.
  4. Hotové zemiaky môžeme posypať bylinkami. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

You Might Also Like