Stačí mať doma 1plechovku SALKA, kyslú smotanu, panvicu a torta je bleskovo hotová!

tors

Z obyčajného salka viete pripraviť fantastickú poschodovú tortu s krémom – všetko za pár minút.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 plechovka kondenzovaného mlieka  sladeného (380 g)
2 vajcia
160 – 180 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva

Na náplň:

kyslú smotanu – 400 ml
1 lyžicu práškového cukru

Na vrch:

čokoládové hoblinky

Postup:

1.Do misky nalejeme salko.

2.Pridáme 2 vajcia a dobre premiešame.
3.Do cesta pridáme preosiatu múku.

4.Nakoniec  prášok do pečiva a dobre premiešame.

5.Pečieme na suchej panvici z oboch strán dozlatista– z tejto dávky mi vyšli 3 piškóty s priemerom 24 cm.

6.Na krém vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom.

7.Na vychladnuté piškóty natrieme krém a uložíme na seba.
8.Celú tortu potrieme krémom.
9.Nakoniec len posypeme strúhanou čokoládou a dáme vychladnúť do chladničky.

Dobrú chuť.
Zdroj: youtube

You Might Also Like