Chrumkavý koláč s jahodami, ktorému neodoláte

pusija

Potrebujeme:

 cesto:

300 g múky
200 g masla
3 lyžice cukru
štipka soli
2 lyžice studenej vody

krém 1

200 g bielej čokolády
4 dcl smotany na šľahanie
1 sáčok želatíny

krém 2

3 dcl smotany
2 dcl kyslej smotany
1 sáčok želatíny
jahodová príchuť

pusinky:

2 bielky
170 g cukru

Postup:

  1. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto.

  2. Dáme do formy 20x30cm. Pečieme pri teplote 170 stupňov po dobu asi pol hodiny.

  3. Pripravíme si prvý krém zohrejeme si smotanu, roztopíme v nej bielu čokoládu. Dáme všetko do chladničky vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme na krém. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale , pridáme smotanu. Zalejeme krémom upečené cesto.

  4. Očistíme jahody a rozložíme na krém.

  5. Na druhý krém zmiešame smotanu, pridáme kyslú smotanu, želatínu a pár kvapiek arómy lesných plodov pre farbu a rozmiešame. Rozotrieme na jahody a necháme vychladnúť.

  6. Na pusinky rozmixujeme bielky s cukrom, keď bielka dobre stvrdnú vložíme zmes do zdobiaceho vrecka a robíme kôpky podla želania na pečúci papier. Pečieme pri 130 ° po dobu asi jednej hodiny.
    Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like