Veľmi chutné kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou!

poča

Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s cibuľou, máte rýchlo pripravené a ich chuť Vás milo prekvapí.

Potrebujeme:

500 g kuracia pečeň
1 ks cibuľa
400 g tavený syr
podľa chuti soľ a korenie
1/2 šálky vriaca voda
                                                                           1/2 šálky smotana na šľahanie

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a osmažíme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista.
  2. Kuraciu pečeň očistíme, umyjeme, osušíme.
  3. Nakrájame na kúsky a opečieme na rozpálenej panvici. Restujeme krátko cca 5 minút, záleží na veľkosti nakrájaných kúskov. Čím menšie kúsky, tým rýchlejšie sa pečeň osmaží.
  4. Keď je pečeň orestovaná, pridáme tavený syr, vodu, smotanu a premiešame. Zredukujeme a na záver osolíme a okoreníme.
  5. V druhej panvici osmažíme na rozpálenom oleji, na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú sme vopred obalili v hladkej múke.
  6. Podávame s klasickou zemiakovou kašou, posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť.

Zdroj: vk.com

You Might Also Like