Šalát s kuracím mäsom a grapefruitom

šal

Šalát s kuracím mäsom a grapefruitom je thajské jedlo s originálnou chuťou. Bude ocenené tými, ktorí milujú nezvyčajnú kombináciu produktov, rovnako ako tí, ktorí dodržiavajú správnu životosprávu alebo sa rozhodli stratiť pár kilou pred dovolenkou.

Potrebujeme:

 300 g kur. prsia
300 g pekingská kapusta
15 g dijonska horčica
1 polievková lyžica jablčný mušt ocot
20 ml olivový olej
na chuť soľ

Postup:

  1. Uvaríme v mierne osolenej vode kuracie prsia. Ochladíme a nakrájame mäso na prúžky alebo rozdelíme priamo na kusy.
  2. Plátky čínskej kapusty rozdelíme.
  3. Grapefruit očistíme zo šupky a rozdelíme na mesiačiky . Potom plátky  nakrájame.
  4. Spojíme pripravené potraviny a mierne premiešame.
  5. Pripravíme si nálev, ktorý dáva pokrmu pikantný nádych. Dijón horčica, ocot, olivový olej a soľ šľaháme  v homogénnu omáčku.
  6. Nalejeme na suroviny šalátový dresing a znova ho premiešame. Teraz je jedlo pripravené!
    Šalát je ľahký, jemný a uspokojujúci – ideálny na obed . Pokiaľ ide o pomer zložiek, môžeme upraviť v závislosti od vášho osobného vkusu. Dobrú chuť.

    Zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like