Jemná kuracia roláda

kuko

Vykostené kurča plnené vajíčkami, slaninkou a hráškom. Plnka môže byť aj podla vašich predstáv. Jemné kuriatko po ktorom sa len tak zapráši.

Potrebujeme:

1 ks kurča
3 ks vajcia
2 lyžice plnotučnej alebo dijonskej horčice
kúsok masla
100 g slaniny
8 plátkov anglickej slaniny
200 g mrazeného hrášku
soľ
korenie

postup:

  1. Najprv si kurča vykostíme: položíme kura stehnami hore a od prsnej časti vedieme rez až na skelet, potom nožom obídeme kostru a vyrežeme mäso okolo stehien, krídla odstránime tak, že si ich nožom narežeme z vnútornej časti, aby sa nám nevytvorila veľká diera. Po odstránení skeletu narežeme prsia tak, aby zakryl obnažené kusy kože a vrstva mäsa pokrývala súvisle celý plát.
  2. Odstrihneme si väčší kus fresh fólie a vykostené kura na ňu umiestnime kožou dole. Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na kúsku masla urobíme vaječina, skôr redšia. Osolíme a okoreníme. Na horčicu dáme v rade za sebou anglickú slaninu tak, aby sa konce prekrývali. Doprostred plátu dáme vychladnutú praženicu a posypom mrazeným hráškom, ktorý len prepláchneme horúcou a následne studenou vodou. Pomocou fólie stočíme roládu a necháme ju v chladničke pár hodín, ale pokojne aj cez noc. Do pekáča rozvrstvíme plátky slaniny. Roládu opatrne vybalíme z fresh fólie, osolíme a môžeme (kvôli farbe) zľahka poprášiť mletú sladkú papriku.
  3. Dáme piecť do rúry na 200 ° C. Priklopíme. Po cca 20 minútach podlejeme trochou vody alebo kuracieho vývaru, znížime teplotu na 180 ° C a ďalej pečieme odkryté. V priebehu pečenia prelievame roládu výpekom a podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Podľa veľkosti kurčaťa pečieme cca 1,5 hod. Podávame napr. S ryžou.

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like