Veľmi chutná raffaello Torta

rafka

Potrebujeme:

180 g masla
180 g cukru
4 ks vajcia
120 g múky
100 g strúhaných mandlí
1/2 prášku do pečiva
2 šálky šľahačky 33%
200 g bielej čokolády
Strúhaný kokos
12 ks Raffeaello guličky
Strúhaný lieskový orech

Postup:

Plnka:

Dáme variť šľahačku do ktorej pridáme bielu čokoládu aby sa rozpustila.
Plnku dáme na noc odstáť do chladničky.

Korpus:

Maslo s cukrom vymiešame do krémova postupne pridávame vajcia.
Zmiešame múku prášok do pečiva a strúhané mandle.
Všetko spolu zmiešame.
Cesto vylejeme do pomastenej, vymúčenej tortovej formy.
Pečime 40 minút pri 170 stupňoch.
Vychladený korpus prekrojíme a naplníme krémom ktorý predtým vyšľaháme do tuha.
Povrch posypeme strúhaným kokosom a boky natretého korpusu obsypeme mletými orechami .
Na vrch poukladáme Raffaello guličky.
Dáme vychladnúť do chladničky.
Dobrú chuť.
Zdroj: ichkoche.at

You Might Also Like