Netradičné muffiny Red velvet!

redve

Skúste zdravšiu verziu bez farbiva a nahraďte ho cviklou. Výsledok je rovnako dobrý.

Potrebujeme:

Na 10 porcií

Na krém:

200 g lučiny
100 g práškového cukru
100 g zmäknutého masla
citrón na pokvapkanie

Na cesto:

300 g upečenej cvikle
3 vajcia
4 lyžice kakaa
250 g polohrubej múky
200 g hnedého cukru
štipka soli
2 lyžičky kypriaceho prášku
3 lyžice oleja
1 vydlabaná vanilka
100 g rozohriateho masla
125 ml kefíru

Postup:

Celkový čas prípravy: 60 min

1

Predhrejte si rúru na 200 °C. Olúpte cviklu nakrájajte na štvrtiny a dajte zapiecť na 20 až 30 minút na plech vyložený papierom na pečenie. Až budú prepečené, pôjdu ľahko napichnúť na vidličku.

2

Znížte ohrev rúry na 180 °C. Formu na muffiny si vyložte papierovými košíčkami.

3

V mixéri rozmixujte upečenú cviklu na hladkú kašu, prilejte rozohriate maslo, kefírové mlieko, pridajte vydlabanú vanilku a vajcia. Rozmixujte všetko dohromady.

4

V mise zmiešajte spoločne múku s cukrom, kakaom a kypriacim práškom. Pridajte štipku soli a všetko dôkladne premiešajte. Do misy postupne primiešajte kašu z cvikle a dôkladne spojte do cesta.

5

Cesto prelejte rovnomerne do formičiek a dajte piecť do rúry na cca 20 minút. Urobte test pomocou špáradla, aby ste vedeli, či sú muffiny vo vnútri prepečené.

6

Muffiny nechajte vychladnúť, ideálne na rošte, a pripravte si medzitým krém na potretie. Vyšľahajte syr spoločne so zmäknutým maslom a práškovým cukrom. Pokvapkajte citrónom. Vychladnuté muffiny potierajte krémom, alebo zdobte pomocou cukrárskeho kornútu. Pokiaľ chcete rovnaký vzhľad, ako je na fotke, obetujte jeden z muffinov. Rozdrobte ho na čo najjemnejšie kúsky a zvyšné muffiny posypte rozdrobenými kúskami.

Dobrú chuť.

You Might Also Like