Recept na kura s medom, cesnakom a dijonskou horčicou. Máte hotové do 30 minút.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehenných rezňov
2 polievkové lyžice olivového oleja
6 strúčikov cesnaku, z toho 3 nakrájané, 3 celé
1/4 hrnčeka medu
3 polievkové lyžice dijonskej horčice
soľ a korenie
jarnú cibuľku alebo petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup:
Stredne veľkú panvicu rozpáľte s lyžicou olivového oleja, pridajte 3 celé strúčiky cesnaku, soľ, korenie a kura, ktoré zo všetkých strán opečte, a potom odložte bokom.
Pridajte lyžicu olivového oleja a 3 nakrájané strúčiky cesnaku. Ľahko opečte a dodajte med a horčicu. Potom pridajte opečené kurča a ešte pár minút opekajte.
Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou a ako prílohu zvoľte napríklad grilovanú zeleninu alebo varené zemiaky s maslom. Dobrú chuť.
Zdroj: therecipecritic.com