Vyprážané mäso obalené v zemiakových rezancoch!

kasa

  Toto je dobrá voľba na chutný obed. Môžete podávať s cesnakovou kyslou smotanou.

Potrebujeme:

500 g kuracieho mäsa alebo bravčová panenka
300 g olúpaných zemiakov
2 dl mlieka
100 g hladkej múky
2 vajcia
soľ, korenie
olej

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké plátky a okorente ho.
  2. Nastrúhajte zemiaky na jemno, pridajte soľ a nechajte mierne odstáť, potom vytlačte šťavu.
  3. Vajcia ochuťte a rozšľahajte, zmiešajte s múkou, mliekom a nastrúhanými zemiakmi.
  4. Mäso obaľte v cestíčku zo všetkých strán a cesto do neho ľahko zamačkajte.
  5. Usmažte na oleji dozlatista. Dobrú chuť.
  6. Zdroj: ketkes.com

You Might Also Like