Francúzsky makový krémeš!

kreme

Recept na chutný makový krémeš, ktorému neodolá absolútne nikto! Ak ste ho ešte neskúšali, teraz je najvyšší čas.

Potrebujeme:

Na medové pláty:

30dkg múka
10dkg práškový cukor
1lyžička sóda bikarbóna
7dkg masla
1PL medu
2 vajcia

Na makový plát:

10dkg celý mak
4 vajcia
15dkg práškový  cukor
0.5dl  olej
3 Pl vody
0,5 balička prášok do pečiva
15dkg múka

Na krém:

3 vaječné žĺtky
20dkg práškový cukor
2 baličky vanilkový pudingový prášok
6dl mlieko
25dkg masla
2 baličky vanilkového cukru

Postup:

1.Preosiatu múku zmiešame s práškovým cukrom a sódou bikarbónou. Pridáme mäkké maslo, tekutý med a predtým mierne vymiešané vajcia, vymiešame mäkké hladké cesto, ktoré sa dá ľahko naťahovať,  ak je to potrebné, môžeme pridať trochu viac múky.

2.Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, natiahneme na papier na pečenie, vidličkou ho popicháme a pečieme v predhriatej  rúre na zadnej strane plechu. pri 190 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.

3.Na makový koláč opečieme mak na suchej panvici za stáleho miešania, necháme ho celkom vychladnúť. Múku zmiešame z práškom do pečiva a vychladnutým makom. Z bielok a polovice práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s vanilkovým cukrom a polovicou práškového cukru do peny, pridáme olej a vriacu vodu, pridáme zmes múky a maku vymiešame a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 150°C asi 20-25 minút do ružova. Necháme vychladnúť.

4.Z mlieka pudingových práškov, žĺtok ,10 dkg cukru  uvaríme hustú kašu. Necháme ochladnúť. Vymiešame maslo s vanilkovým cukrom a 10 dkg cukru do peny a zmiešame ho s vychladnutým pudingom.

5.Jeden medový plát natrieme krémom, na to položíme makový plát, ktorý opäť natrieme krémom a na vrch položíme druhý medový plát. Necháme cez noc stuhnúť, a aby nám zmäkli medové pláty. Nakoniec vrch posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť.

Ak sa Vám recept makový krémeš páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

You Might Also Like