Zapečené kuracie stehná spolu so zemiakmi, cesnakom a petržlenom!

stoh

Pripravte si šťavnaté kuracie stehná pečené s cesnakovými zemiakmi. Príprava je veľmi jednoduchá a za pár minút máte celé jedlo v rúre.

Potrebujeme:

6 kuracích stehien
1 kg zemiakov
zväzok petržlenovej vňate
7 strúčikov cesnaku
soľ
korenie
125 g masla
olej

Postup:

  1. Kuracie stehná osoľte, okorente potom osmažte v horúcom oleji. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky.
  2. Potrite zapekaciu misu olejom. Poukladajte do nej plátky zemiakov, osoľte, okoreňte.
  3. Posypte prelisovaným cesnakom a polovicou množstva nasekanej petržlenovej vňate.
  4. Navrch poukladajte kuracie stehná a pridajte aj nakrájané maslo. Pečte v rúre na 180 stupňov 30 minút.
  5. Otáčajte priebežne a podlievajte 0,5 dl vody. Keď je mäso hotové, zasypte zvyškom petržlenu. Dobrú chuť. Zdroj: viccmagazin.com

You Might Also Like