Meringue pečené v mikrovlnnej rúre.Hotové za 10 min.

mer

Zabudnuté pusinky – tiež prezývané ako meringue . Možno ste na ne zabudli, ale my vám ich pripomenieme! Namiesto šľahania bielkov s cukrom a dlhým postupom pečenia vám ponúkame recept na prípravu meringue , ktorý trvá 10 minút.

Meringue patrí k najľahším dezertom a nielen kvôli vzdušnej štruktúre. Tradičný francúzsky dezert sa spomína v kuchárskych knihách “merenga” už v 17. storočí a teraz ho spraví dokonca aj dieťa.

Potrebujeme:

1 ks. vaječný bielok
300 g práškový cukor

Postup:

  1. Zmiešame bielok s práškovým  cukrom, aby sme vytvorili jednotnú konzistenciu. Cesto by malo byť husté.
  2. Robíme malé guličky. Usporiadame ich na tanier. Poukladáme ich vo vzdialenosti najmenej 5 cm od seba. Pečieme v mikrovlnnej rúre 2-3 minúty.
Do tohoto dezertu môžete tiež  pridať vanilkový alebo kokosový extrakt. Mimochodom, aby nedošlo k vyschnutiu pusinky, ktorá je v prechodnej fáze pečenia , je lepšie sledovať jeho prípravu. Akonáhle  pusinky porastú, bude trvať asi 30 sekúnd prepečenia dovnútra. Doprajte svojim priateľom fantastický dezert!
zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like