Marinované bravčové kotlety!

kotle

Dobré mäso, trocha korenia a výborný obed je v rýchlosti na stole. S takýmto pokrmom nepokazíte nič u žiadneho milovníka mäsa. Jedlo je naozaj jednoduché na prípravu a vy s ním pri stole zažiarite.

Potrebujeme:

Na 4 porcie

4 vysoké bravčové kotlety
½ lyžičky mletej papriky
½ lyžičky kajenského korenia
½ lyžičky sušeného cesnaku
½ lyžičky čierneho korenia
½ lyžičky soli
4 lyžice trstinového cukru
olivový olej

Postup:

Celkový čas prípravy: 40 min

1

V mise zmiešame papriku, kajenské korenie, cesnak, čierne korenie a soľ. Kotlety obalíme v korení.

2

Na ohňovzdornej panvici si rozohrejeme olej a osmažíme kotlety. Opekáme zhruba 3-5 minút z každej strany. Akonáhle sú kotlety opečené dozlatista, na každú dáme rovnomerne 1 lyžicu cukru. Otočíme, aby sa na každú stranu dostalo trochu rozpusteného cukru.

3

Panvicu dáme do rúry a pečieme 15 minút na 175 °C. To aby sa nám kotlety prepiekli vo vnútri.

4

Na tanieri mäso prelejeme šťavou z panvice.

5

K mäsu podávame napr. zeleninu alebo zemiaky. Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like