Kardinálske rezy

ich

Zvláštne vyzerajúce rezy ale o to chutnejšie. Svojím vzhľadom ohúria nie jednu návštevu a nie len vzhľadom! A nemusíte sa báť nieje čo pokaziť.

Potrebujeme:

8 ks bielky
180 g Kr. cukor

Ďalej budeme potrbeovať:

2 ks vajcia
3 ks žĺtok
70 g Kr. cukor
60 g polohrubá múka

Okrem toho:

1/2 l smotana na šľahanie
1 struk vanilka
40 g práškový cukor
džem podľa chuti

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Dostaneme nadýchanú a lesklú hmotu, ktorú navrstvíme do cukrárskeho vrecka.
  2. Vajíčka spolu so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme cukor a znova šľaháme. Pridáme múku a premiešame vareškou.
  3. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie, do stredu položíme rolku papiera na pečenie, aby sa cesta nespojili a začneme vrstviť.
  4. Bielkové cesto navrstvíme tak, aby sme mali tri pruhy na každej strane. Do stredu navrstvíme žĺtkové cesto (2 pruhy) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 165 stupňov po dobu 20 minút. Upečené cesta vyberieme a necháme vychladnúť.
  5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vnútrom z vanilkového struku a cukrom. Každý plát cesta potrieme marmeládou a na jeden plát navrstvíme šľahačkovú plnku. Zakryjeme druhým plátom a jemne zatlačíme. Šľahačkovú plnku vôbec nemusíme používať, stačí, keď do stredu dáme marmeládu. Sú veľmi chutné.

Zdroj: ichkoche.at

You Might Also Like