Netradičné oriešky v čokoláde a kokose

ori

Potrebujeme:

250 g margarín alebo maslo
250 g práškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva

500 g hladká múka

Ďalej budeme potrebovať:

 

100 g čokoláda na varenie
100 ml mlieko
2 lyžice oleja
marhuľový džem na lepenie
kokos na obalenie

postup:

  1. Margarín alebo maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Dbáme na to, aby bolo maslo alebo margarín izbovej teploty – vtedy sa dokonale spojí s cukrom a získame krásne nadýchanú penu.
  2. Postupne pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, z ktorého pomocou dvoch malých lyžičiek vytvarujeme tvary, ktoré sa podobajú mandli.
  3. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 120 stupňov 60 minút. Ak sa vám tvary nedarí robiť pomocou lyžičky, môžete ich tvarovať aj rukami.
  4. Upečené sušienky lepíme marmeládou a polovicu (širšiu časť) obalíme v čokoláde a kokose.
  5. Čokoládová glazúra:
    Čokoládu nalámeme na menšie kusy, ktoré zalejeme mliekom a na miernom ohni necháme rozpustiť. Do rozpustenej čokolády, ktorá sa spojila s mliekom pridáme olej a dostaneme krásne pevnú, lesklú a hustú glazúru ako keby sme použili smotanu.

Zdroj:  Coolinarika. com

 

You Might Also Like