Jahodový koláč s ricottou a bielou čokoládou!

rico

Zaujíma vás, čo upiecť na víkend? Vyskúšajte tento úžasne vláčny koláč z ricotty. V kombinácii s bielou čokoládou a jahodami je to dokonalá sladká pochúťka, ktorú si určite vychutná celá rodina.

Potrebujeme:

200 g hladká múka
1 lyžička prášok do pečiva
1 štípať soľ
200 g práškový cukor
4 ks vajce
250 g ricotta
125 g rozpustené maslo + na formu
250 g jahody
120 g biela čokoláda

Na vrch:

80 g biela čokoláda
50 Ml smotana 30%
1 balenie vanilkový cukor
100 g jahody
0,50 hrste lístky mäty

Postup:

1.Predhrejte rúru na 180°C. Formu (20 x 30 cm) zľahka vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie. Múku s práškom do pečiva preosejte do misy, pridajte soľ a cukor. V inej miske rozšľahajte vajcia, primiešajte ricottu a rozpustené maslo, zmes primiešajte do suchých prísad.

2.Jahody umyte, odstráňte stonky a nakrájajte na polovice alebo štvrtiny. Nakrájajte čokoládu a jemne ju vmiešajte do cesta spolu s jahodami. Nalejte cesto do formy a povrch vyhlaďte. Pečte 35 až 40 minút, skontrolujte špajdľu zapichnite do stredu koláča po vytiahnutí musí nezostať suchá.

3.Pred vychladnutím koláča pripravte polevu. Nakrájajte čokoládu, zohrejte smotanu v hrnci takmer do varu, odstavte, pridajte čokoládu a nechajte ju chvíľu zmäknúť. Pridajte vanilkový cukor, premiešajte na hladkú polevu a natrite na koláč. Posypte nasekanými jahodami a lístkami mäty. Dobrú chuť.

You Might Also Like