Jemná čokoládová torta s vanilkovým krémom bez vajec!

tco

Tento jednoduchý čokoládový dezert je jemný, vlhký a veľmi chutný. Navyše na jeho prípravu nepotrebujete žiadne vajcia!

Potrebujeme:

Na cesto:

300 ml kefíru alebo jogurtu
180 g kryštálového cukru
60 g masla
25 g kakaa
180 g hladkej múky
1/2 lyžičky sódy alebo prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru alebo 1 lyžičku vanilkovej esencie
štipku soli

Na krém:

200 g hustej kyslej smotany
100 g masla (izbovej teploty)
80 g práškového cukru
1 vanilkový cukor

Postup:

1. Dno tortovej formy (s priemerom 22 cm) si vyložíme papierom na pečenie, steny vymažeme olejom a vysypeme múkou.

TIP: Ak chceme mať korpus vyšší, použijeme menšiu formu.

2. V miske dobre premiešame kefír s olejom, soľou, cukrom a vanilkovým cukrom. Kefír by nemal byť studený, takže ak sa  ho nepodarilo včas vybrať z chladničky, mierne ho ohrejeme.

3. Múku zmiešame so sódou alebo práškom do pečiva a kakaom. Suché ingrediencie si preosejeme v 2 krokoch do misky s kefírom a rýchlym pohybom vymiešame homogénne cesto, ktoré pomaly steká zo špachtle. Ak je kefír príliš kyslý, môžeme pridať trošku sódy.

4. Cesto nalejeme do formy, niekoľkokrát formou ťukneme o stôl, aby sa odstránil vzduch a aby sa cesto rovnomerne rozlialo. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút. Potom skontrolujeme špajdľou, či je cesto dobre upečené. 5. Nožom prejdeme po okraji formy aby sa korpus od nej dobre oddelil a preložíme ho na mriežku, kde ho necháme vychladnúť. Predtým z neho dáme dole aj papier na pečenie. 6. Práškový cukor zmiešame s mäkkým maslom a vanilkovým cukrom.

7. Potom ho mixérom po dobu 3 – 4 minúty intenzívne šľaháme, kým nebude nadýchané a biele.

8. Pridáme po lyžiciach smotanu a každú jednu dôkladne zašľaháme. Len to zabezpečí, že bude krém hustý a homogénny. 9. Časť krému si preložíme do zdobiaceho vrecka a zvyšok natrieme po celej ploche korpusu. Potom ozdobíme krémom zo sáčku.

10. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu.

TIP: Ak nechceme mať krém iba navrchu, môžete korpus prekrojiť, dať časť krému do stredu a zvyšok navrch. 11. Na záver môžeme ešte ozdobiť roztopenou čokoládou pomocou zdobiaceho vrecúška. Hoci cesto neobsahuje žiadne vajcia, korpus je veľmi jemný a nadýchaný. Tento dezert je veľmi chutný a sme si istí, že si vás získa.

 Dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare. info

You Might Also Like