4 originálne recepty na cestoviny penne!

penne

Varíte si na obed či večeru radi cestoviny? Už vás ale nebaví vaša stále sa opakujúca kombinácia? Vyskúšajte tieto 4 skvelé recepty na penne cestoviny. Váš jedálniček to skvele ozvláštni.

Penne s kuracím mäsom a zeleninou

Potrebujeme:

2 lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
2 kuracie prsia
2 hrnčeky špargle
1 hrnček cherry paradajok
1 hrnček mrkvy
1 lyžička korenia
1 lyžička soli
4 hrnčeky uvarených penne cestovín
1 hrnček parmezánu

Postup:

  1. Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
  2. Osmažíme pretlačený cesnak a kuracie mäso nakrájané na rezance.
  3. Pridáme nakrájanú špargľu, paradajky rozkrojené na pol, nakrájanú mrkvu, osolíme, okoreníme a varíme 2 minúty.
  4. Pridáme uvarené penne a parmezán.
  5. Miešame pokiaľ sa syr nerozpustí.

Penne alla vodka

Potrebujeme:

2 lyžice olivového oleja
1 cibuľa
500 gramov mletého hovädzieho mäsa
1 lyžička soli
1 lyžička korenia
800 gramov drvených paradajok
½ hrnčeka vodky
½ lyžičky červených čili vločiek
½ hrnčeka 40% smotany
4 hrnčeky uvarených penne cestovín
parmezán
petržlenová vňať

Postup:

  1. Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.
  3.  Ďalej pridáme mäso, osolíme, okoreníme a varíme pokiaľ sa nevyparí všetok tuk a mäso nezhnedne.
  4. Pridáme drvené paradajky, vodku, chilli. Miešame a varíme dovtedy, kým sa nevstrebe polovica tekutín a omáčka sa nezredukuje.
  5. Nalejeme smotanu a premiešame.
  6. Prisypeme cestoviny a ešte raz premiešame, aby sa nám všetko spojilo.
  7. Na záver môžeme posypať petržlenovou vňaťou a parmezánom.

Penne so špenátom a artičokmi

Potrebujeme:

 2 lyžice olivového oleja
150 gramov baby špenátu
1 hrnček artičokových srdiečok (v plechovke)
450 gramov smotanového syra
1 lyžica sušeného cesnaku
1 lyžička soli
1 lyžička korenia
2 hrnčeky mlieka
4 hrnčeky uvarených cestovín penne

Postup:

  1. Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
  2. Pridáme špenát, varíme pokiaľ nezmenší svoj objem. Potom pridáme artičoky a varíme 1 minútu.
  3. Potom pridáme smotanový syr a miešame pokiaľ nie sú v omáčke žiadne hrudky.
  4. Pridáme cesnak, soľ, korenie a mlieko. Dôkladne premiešame do hladkej konzistencie.
  5. Prisypeme cestoviny a ešte raz premiešame, aby sa nám všetko spojilo.

Kajunské kuracie alfredo

Potrebujeme:

 3 lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
1 hrnček uvarených párkov
2 kuracie prsia
1 lyžica cajunského korenia
2 hrnčeky 40% smotany
4 hrnčeky uvarených cestovín penne
1 hrnček parmezánu
¼ hrnčeka petržlenu

Postup:

  1. Rozohrejeme olej vo veľkom hrnci.
  2. Osmažíme pretlačený cesnak, párky a kuracie mäso. Vyprážame kým cesnak nezhnedne a kuracie mäso už nie je ružové.
  3. Posypeme cajunským korením a premiešame.
  4. Prilejeme smotanu a privedieme do varu.
  5. Pridáme cestoviny a premiešame.
  6. Na záver pridáme parmezán a petržlenovú vňať, miešame pokiaľ sa syr nerozpustí. Dobrú chuť.

You Might Also Like