Pikantné Sečuánske kura s chilli!

Chicken kung pao. Fried chicken pieces with peanuts and peppers. Top view. Flat lay. Chicken kung pao. Fried chicken pieces with peanuts and peppers. Top view. Flat lay.

Pikantná aróma tohto jedla nadchne všetky Vaše zmysly.

Potrebujeme:

500 g kuracie stehná
2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžica cukru
2 lyžičky svetlej sójovej omáčky
1 lyžička tmavej sójovej omáčky
1 lyžica ryžového vína alebo suchého cherry
2 lyžičky škrobovej múky
2-3 lyžice oleja
1-2 pretlačené strúčiky cesnaku
2 mladé cibule
4 čili papričky
1,5 dcl vody
50 g arašidov

Postup:

1.Kuracie stehná vykostite a nakrájajte na kúsky.
2.Marinujte ich 20-25 minút v zmesi korenia, cukru, sójovej omáčky, vína a škrobovej múky.
3.Zohrejte olej vo vyhriatom Woku  kuracie kúsky smažte na silnom plameni 1-2 minúty, kým nezhnednú.
4.Vyberte ich štrbinovou lyžicou, položte na predhriaty tanier a nechajte niekoľko minút stáť.
5.Do Woku pridajte cesnak, biele časti cibule, chilli papričky, arašidy a všetko opečte na vysokom plameni asi 30 minút.
6.Pridajte vyprážané kúsky mäsa do Woku znova a smažte 1-2 minúty za stáleho miešania, pridajte vývar alebo vodu a priveďte do varu, potom prikryte vekom.
7.Zmes duste 5-6 minút a niekoľkokrát premiešajte. Odstráňte z ohňa a nechajte ho variť 5 minút, aby sa spojili chute.
8.Hotové jedlo ozdobte kúskami jemne nakrájanej zelenej cibule a ihneď podávajte.
9. Ako prílohu môžete podávať kari ryžu, ktorá podčiarkuje chuť pokrmu.
10.Ak dáte prednosť obyčajnej ryži, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť.

You Might Also Like